Voor 16u besteld? Dezelfde werkdag verzonden Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro in Nederland, België en Duitsland Handgebakken tegels uit Nederland Veilige betaling via iDeal, creditcard, Bancontact, Sofort of Paypal Voor 16u besteld? Dezelfde werkdag verzonden Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro in Nederland, België en Duitsland Handgebakken tegels uit Nederland Veilige betaling via iDeal, creditcard, Bancontact, Sofort of Paypal
Voor 16u besteld? Dezelfde werkdag verzonden Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro in Nederland, België en Duitsland Handgebakken tegels uit Nederland Veilige betaling via iDeal, creditcard, Bancontact, Sofort of Paypal Voor 16u besteld? Dezelfde werkdag verzonden Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro in Nederland, België en Duitsland Handgebakken tegels uit Nederland Veilige betaling via iDeal, creditcard, Bancontact, Sofort of Paypal

Wat zijn Storytiles?

StoryTiles zijn keramieken tegels met een design erop afgebeeld. Ze worden met de hand gebakken in Nederland in traditionele tegelovens.

De tegels worden opgehangen of neergezet als kleine kunstwerkjes in huis. Je kunt ze cadeau geven aan iemand voor een speciale gelegenheid. Óf ze kunnen worden mee getegeld tussen blanco tegels op een badkamerwand, achterwand van een aanrecht of bijvoorbeeld op een schouw.

De maten

De gehele collectie tegels is verkrijgbaar in Small (10×10 cm) en Medium (13×13 cm) en bij enkele ontwerpen zie je in de webshop ook de maat Large staan (20×20 cm).

Het ophanghaakje

Alle tegels hebben een stevig ophanghaakje achterop, speciaal gemaakt voor het gewicht van de tegeltjes. Met een klein spijkertje kun je de tegel dus meteen ophangen op een mooi plekje aan de muur.

Hang it, Frame it, Hold it

Je kunt een StoryTile ook neerzetten, bijvoorbeeld op een wandplankje, in een boekenkast of je kiest een van de houten of messing accessoires uit die we in de webshop hebben. Er zijn verschillende maten houders, frames en plankjes verkrijgbaar.

De verpakking & cadeautjes!

StoryTiles worden verpakt in een stevige kartonnen verpakking die aan de voorkant open is, zodat je meteen het ontwerp van de tegel ziet. Aan de achterkant van de verpakking staat bij elke tegel de titel. Deze verpakking is superhandig, want tegeltjes zijn dus gemakkelijk als cadeautje naar iemand te sturen, hop, in een stevig verzenddoosje en klaar om veilig verstuurd te worden over de hele wereld!

Wil je een StoryTile aan iemand cadeau doen? Laat ons ’t dan extra mooi voor je inpakken!

Naast de gewone verpakking die om elke tegel heen zit, kun je kiezen voor een feestelijk cadeauzakje, mooie gift box of luxe blik. Met een mooi lint eromheen en een kaartje met jouw persoonlijke boodschap erop heb jij ’t allerleukste cadeau!

De titel

What’s in a name? Heel veel! Over de titels, de namen, van de tegels denken we goed na. Elke tegel heeft z’n eigen, unieke naam. Mensen kiezen namelijk niet alleen omdat ze ‘m mooi vinden, maar kijken ook naar hoe het tegeltje heet. Iedereen kan zijn of haar eigen invulling en betekenis geven aan het ontwerp en de naam van een tegel. Het is maar net waar de tegel jou aan doet denken! Elk tegeltje vertelt een eigen verhaal.

Het bakken van de tegels

Hoe gaat het er in de tegelbakkerij aan toe? We zullen een tipje van de sluier lichten…

Een gladde ‘boter’ van klei wordt in raamwerken gegoten. Daarin worden de tegels als koekjes op een bakplaat voor de eerste baksessie de ovens in geschoven.

Tegelovens zien er eigenlijk een beetje uit als steenovens voor pizza’s, alleen gaan onze ovens dicht en zijn ze behoorlijk wat groter. Er passen wel 800 tegels in elke oven en ze worden er in ‘cassettes’ in geplaatst, een soort stapelbedjes voor tegels;)
De tegeltjes worden gebakken in de drie verschillende bakrondes bij een temperatuur tussen de 850 en 1250 graden Celcius.

Als de tegels na de eerste bakronde uit de ovens komen, worden ze voorzien van een glanzende laag glazuur. Het ontwerp dat op de tegel moet komen wordt op speciaal keramisch papier op de tegels overgebracht. Vervolgens kunnen de tegels dus voor een tweede keer de ovens in. De temperatuur is dan weer een stuk hoger, zodat de achtergrond, de contouren en de verschillende kleuren van de tegels goed in de tegel en het glazuur wordt ingebakken.

Als de tegels na deze tweede ronde uit de oven komen zijn ze bestendig tegen hitte, water en kou. Net als gewone tegels!

Alles tijdens ‘t bakken luistert heel nauw. Als de tegels te dicht bij elkaar liggen in de oven smelten ze aan elkaar…
Als de tegels te snel drogen, verandert het design van vorm… En zo zijn er nog allerhande punten waar goed op gelet moet worden. Een complex maar prachtig staaltje werk!

Hoe ’t ooit begon

StoryTiles begint met de kleine Marga. Tijdens haar jeugd knutselde zij de hele dag met een hoofd vol fantasieën en ideeën.

Wat ouder, ging ze naar de ‘School of Arts’ in Amsterdam. Daar maakte ze honderden collages, kleine kunstwerkjes, op keramiek.

Op een dag kreeg Marga van haar oma een kistje met prachtige Oud-Hollandse tegels uit 1600. Zij blies ze nieuw leven met haar eigen ontwerpen erop. Het authentieke karakter van de tegels kreeg een bijzondere twist; een knipoog naar vroeger.

Vanuit de studio aan het Amsterdamse IJ wordt al sinds 2013 in het voor- en najaar een nieuwe collectie uitgebracht. StoryTiles bakt haar tegels in eigen land op ambachtelijke manier in een traditionele oven. Marga is nog altijd hoofdontwerper en gaat geregeld samenwerkingen aan met bekende designers en musea. StoryTiles verkoopt aan meer dan 300 winkels in 20 verschillende landen.

De droom van het kleine meisje met de vele verhalen in haar hoofd is werkelijkheid geworden! Marga van Oers’ ontwerpen zijn een universele beeldtaal en worden door liefhebbers over de hele wereld verzameld als kleine kunstwerkjes aan de muur.